Search

Home > Artists

Kobus VERHEIJ

Euphonium Solist

Geboren in het Brabantse Andel begon Kobus op 8 jarige leeftijd met zijn eerste muzieklessen op trompet bij de plaatselijke muziekvereniging. Op 14-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar het euphonium. Vier jaar later werd hij aangenomen bij dhr. P. Joris aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hier studeerde hij 1e en 2e fase euphonium. Tijdens deze studie heeft Kobus verschillende lessen en masterclasses gevolgd, bij o.a. dr. Brian Bowman, Robert Childs, Steven Mead, prof. Hans Nikkel en prof. Walter Hilgers.

Zijn orkestloopbaan begon in 1998 bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht, waarna hij in 2004 overstapte naar de Koninklijke Militaire Kapel. Sinds oktober 2005 is Kobus verbonden als euphoniumspeler aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Als remplacant speelde hij in verschillende orkesten en ensembles, zoals o.a. Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest, Holland Symphonia, Amsterdam Wind Orchestra, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Brassband Limburg, Brassband Schoonhoven en verschillende hafabra-orkesten.

Als dirigent is Kobus ook actief, zo volgde hij verschillende masterclasses en lessen. Inmiddels heeft hij diverse hafabra orkesten gedirigeerd. Op dit moment is hij dirigent bij drumfanfare DIOS uit Oijen en werkzaam als koperdocent bij drie verenigingen; KNA Lunteren, Crescendo Voorthuizen en D.I.O.S. Oijen.

Als solist treedt hij regelmatig op in binnen-en buitenland. Daarnaast verzorgt hij euphonium-clinics en heeft een uitgebreide lespraktijk. Hij is oprichter van de Besson Euphonium Academy i.s.m Buffet Group. Van 1999 tot 2012 speelde Kobus als euphonium-solist bij, de mede door hem opgerichte brassband Altena Brass.

Kobus is Besson Artist en speelt exclusief op de Besson Prestige euphonium, BE2052.

Instruments
Contact / Social
Retour en Haut
Your product has been added to the Shopping Cart Go to cart Continue shopping